Nye udgivelser af Pia Stausholm Nielsen og Trine Juul

Pia Stausholm Nielsen: Johannes Løgnhals
Pia Stausholm Nielsen: Johannes Løgnhals

Fortællingen JOHANNES LØGNHALS – PÅ GRÅT PAPIR handler om masker, løgn og latin, om umådeholdent klaverspil og om alt det skønne, mennesker er for hinanden.
Bogens fingerede forfatter forestilles at være en lidt ældre mand, der beretter om sit livs kærlighed.


Om JOHANNES LØGNHALS – PÅ GRÅT PAPIR skriver den tidligere forlægger for og leder af Forfatterforlaget ATTIKA, nu konsulent ved det samme forlag, Flemming Madsen Poulsen i sit responsum: ”Det er tale om et sindrigt kinesisk-æske-system, hvor den ene ramme eller æske afsløres efter den anden. […] Og hvad handler det hele så om? Overordnet er der tale om flere temaer, som dog fletter sig ind i hinanden. Det er f.eks. begrebet magt/magtudøvelse og omgivelsernes reaktion på denne, og der er begrebet kleptomani. Der er i høj grad også forholdet mellem mennesker, og her spiller mødet mellem to mennesker en vigtig rolle. Der citeres direkte fra den jødiske eksistentialistiske forfatter og dialogfilosofiens grund-lægger Martin Buber (”Ich und Du” 1923) og indirekte ligger Søren Kierkegaard lige under overfladen.
Det er nærværende og intellektuelt veldrejede præsentationer af store livsspørgsmål, og sproget er overalt yderst veloplagt og sprudlende af overskud. Nogle steder balancerer sproget mellem på den ene side lige-ud-af-landevejen-tale-sprog og på den anden side et finurligt kringlet barokagtigt blomstrende sprog. Og så er der mange steder en god portion humor – også selv om det handler om dybt alvorlige sager”
.


Johannes Løgnhals – på gråt papir

Bogen er på 92 sider og koster 140,00 kr. inkl. moms. Johannes Løgnhals udkommer den 22. november 2019.
ISBN 978-87-7528-954-7


Trine Juul: Jeg ringer til min søster
Trine Juul: Jeg ringer til min søster

I Trine Juuls første digtsamling Nu da det er slut var børnene små, og det trak tænder. Nu er de blevet større, og det trækker stadig tænder – bare på anden måde, der gør mindst lige så ondt, når man i glimt indser, hvor hurtigt det hele er overstået.
Jeg’et i Jeg ringer til min søster kan bedst identificeres som en ca. 42-årig kvinde, der, som alderen indikerer, står midt i livet. Hun står også midt i en forstad, langt fra storbyens vrimmel og mylder. Baresso Coffee og Frederiksberg Have er for længst skiftet ud med træsko og stauder, når tanker om fortid, nutid og fremtid væver sig sammen i et broget mønster af døde hænder og krydderurter. Det lyder måske trist, og det er det også lidt. Men det er forhåbentligt også noget mere.
Kvinden i 40’erne er måske ikke ligefrem et overset motiv … men det er omvendt heller ikke et særligt hyppigt forekommende motiv i nutidig litteratur. Jeg ringer til min søster kan betragtes som et forsøg på at give hende – kvinden i 40’erne – et par ord med på vejen.


Jeg ringer til min søster

Bogen er på 64 sider og koster 140,00 kr. inkl. moms. Jeg ringer til min søster udkommer den 9. december 2019.
ISBN 978-87-7528-950-9