Ny udgivelse: Søren Mogensen: Munken

Søren Mogensen: Munken
Søren Mogensen: Munken

[Historisk roman]

”Hvor kan han være løbet hen?” spurgte bispen, gnaven over, at de første dages hurtigt iværksatte eftersøgning ikke havde ført til pågribelse.
Vilhelm trak på skuldrene og stirrede tilbage med et bebrejdende blik, som var det alene bispens skyld og ansvar, at munken var undløbet. ”Hvordan skal jeg vide det?” svarede han spidst. ”Vi fandt jollen … det er det eneste spor!”
”Vi går ud fra, at han hurtigt er søgt ud af Horns Herred ved at gå mod syd til Roskildeegnen. Derfra kan han være gået i mange retninger,” forklarede Buris roligt og helt upåvirket af den dårlige stemning mellem bispen og abbeden.
”Hvad er det mest sandsynlige?” spurgte Absalon.
”Enten er han gået mod Skåne, hvor han stammer fra, eller videre mod syd, hvor han måske vil forsøge at flygte over havet,” svarede Buris.
”Han render ikke mod Skåne”, fastslog Absalon. ”Han måtte forlade Skåne i unåde, før han kom til Eskildsø, og kan ikke komme tilbage igen. Manden er på evig flugt fra sin egen fortid. Han skal findes mod syd!”

Året er 1180, og Absalon er blevet indsat som ærkebisp – det højeste kirkelige embede i Norden – med sæde i Lund, Skånelandets vigtigste by.
Gennem mere end to årtier har fosterbrødrene Absalon og Valdemar den Store – som henholdsvis bisp i Roskilde og konge over Danmark – gjort sig store bestræbelser på at knytte hidtil usete bånd mellem kirke og rige. Målet er at befæste både kirke og kongemagt som urørlige bastioner i en fælles og særdeles effektiv magtudøvelse.
Opgaven synes at lykkes over al forventning, og med Absalon placeret som ærkebisp, er det nu endelig også muligt at udrulle magten over Danmarks mest genstridige landsdel.
Men først skal en munk flygte fra et lille kloster på Eskildsø allerede 14 år tidligere …


Munken

Bogen er på 308 sider og koster 299 kr. inkl. moms. Munken udkommer den 27. marts 2020.
ISBN 978-87-7528-963-6