Tine Enger [Forfatter]

Tine Enger

Tine Enger


Biografi

Tine Enger f. 1965, opvokset i Odense, hvor hun boede næsten 25 år, dog med en afstikker til Frankrig et års tid. Med aner i Wales, Skotland, England, Norge og selvfølgelig Danmark samt bosættelse i Frankrig, Tyskland og Sverige må Tine Enger betegnes som dansk-europæer.

Tine Enger er i dag bosat i Sverige. Det danske har dog altid været udgangspunktet og er også det sprog, hun foretrækker at skrive på, selv om hun både behersker engelsk, fransk og tysk – og forsøger sig på det svenske. Tine Enger er bachelor i dansk-nordisk fra Syddansk Universitet, hvor hun har koncentreret sig om litteratur. Det er denne interesse for litteratur, der i dag er hendes arbejdsområde, som forfatter og foredragsholder.

Tine Enger er er en researchende forfatter, der blandt andet skriver romaner om forbrydelser, hvor plottet kun er én af motorerne, der driver historien fremad. Det vigtigste for Tine Enger er ikke plottet med forbrydelsen, men miljø- og personbeskrivelserne, helst hvor stærke kvinder uden flæb sættes i spil, alt imens blandt andet identitetstemaet får lov til at udfolde sig. Tine Enger er blevet kaldt en nordisk femikrimi-forfatter af forfatter Frank Egholm Andersen i Den nordiske femikrimi, Læbestiftslitteratur eller fornyelse af en genre, Bogforlaget HER&NU, 2008.

I Tine Engers bøger er der en bevægelse mellem identitetstemaet, magt og kontrol. I debutromanen Fjern kredser Tine Enger om identitetsbegrebet ud fra et sted: hvordan stedet bliver en del af menneskets identitetsopfattelse, og hvad der kan ske, når man tvinges væk fra sit hjem og sin hjemstavn. Hvordan konflikten mellem datter og far, og spillet mellem mor og far tager sit udgangspunkt i netop dette sted, og bliver roden til ondt og godt.


Kontakt

Hjemmeside: tineenger.dk
Facebook: Forfatter Tine Enger


Udgivelser