om forlaget

Attika er et lille kvalitetsforlag, så når dit manuskript bliver antaget til udgivelse hos os, bliver du en del af et fællesskab, der arbejder for kunstnerisk og litterær kvalitet.

Vi ønsker, at den danske bogverden fortsat skal præges af kvalitet, mangfoldighed og alsidighed, og vi synes, at vi er med til at sikre, at ytringsfriheden ikke indskrænkes til læserbrevsindlæg og bestsellere.

Hvad er fordelene ved at udgive hos Attika?

  • Danmarks bedste bogrettigheder og den højeste udbetaling til dig efter salg af din bog. I flere år har tilbagebetalingen ligget på ca. 35% af bogprisen excl. moms. Hos andre forlag ligger den på 10-15% excl. moms.
  • Du ejer alle rettigheder i forhold til din udgivelse fra dag 1. Dvs. alle papir-, digitale- og udlandsrettigheder. På andre forlag skal du ofte vente op til 2 år på at overtage rettighederne.
  • Fordi Attika er et lille forlag med en foreningsstruktur som grundmodel og ikke nogen egentlig forretningsmodel, har du store frihedsgrader i forhold til din udgivelse. Du bestemmer selv under udgivelsesprocessen, men kan dog altid hente råd og vejledning hos Attikas forlægger og den litterære chefkonsulent.
  • Du bestemmer selv alt om udgivelsesdato, omslagslayout og bagsidetekst, hvor meget du vil profileres – og lancering af bogen. Stadig med mulighed for hjælp og rådgivning fra forlæggeren.
  • Du betaler et symbolsk gebyr på 500 kr. for at få en bedømmelse af dit manuskript, men bortset fra det modtager ingen på forlaget vederlag eller honorar for deres arbejde.
  • Når din bog er trykt og udgivet betaler du et administrationsgebyr på ca. 10% pr. solgt bog til forlagets fællesomkostninger – som du er med til at dække sammen med forlagets andre forfattere. Alt i Attika er transparent og åbent. Du kan følge såvel forlaget fællesøkonomi som din egen udgivelsesøkonomi undervejs.
  • Du har altid mulighed for at få indflydelse på Forfatterforlaget Attika, fordi forlaget er en forening, hvor den enkelte forfatter med sin udgivelse på linje med andre forfattere er aktive medejere af Attika. Der er i øjeblikket ca. 50 aktive forfattere i Attika. Du bliver indbudt til og kan deltage i den årlige generalforsamling, hvor du er med til at godkende forlagets samlede årsregnskab og med til at udvikle og præge fremtiden for Attika som forlag.
  • Langt over halvdelen af Attikas aktive forfattere er organiseret i Dansk Forfatterforening og i Danske Skønlitterære Forfattere. Det siger noget om engagement og seriøsitet – litterært og kulturpolitisk. Flere af Attikas forfattere har beklædt væsentlige tillidsposter i de respektive foreninger.

Attikas organisation og struktur er uhyre enkel. Som i stort set alle foreninger i Danmark er generalforsamlingen den højeste myndighed, og foreningens ledelse varetages – også traditionelt – af en generalforsamlingsvalgt bestyrelse på 5 medlemmer. Bestyrelsen udpeger derefter en forlægger – plus en litterær chefkonsulent – der på bestyrelsens vegne tegner foreningen ’såvel økonomisk som kunstnerisk’. De to sørger for, at Attika fungerer. At manuskripter bedømmes, og at hjemmesiden plus det økonomiske og administrative er på plads.

Læs mere om struktur og organisation ved at klikke på nedenstående: