Susan Skovborg Roed: Richard Wagner

Susan Skovborg Roed: Richard WagnerSusan Skovborg Roed:
Richard Wagner

Udgivet: 2017
ISBN: 978-87-7528-9066
Antal sider: 212
Pris: 250


– en mysteriereligion om kærlighed og død

Tag med Susan Skovborg Roed på en rejse gennem Wagners liv og værk. Hun påpeger, at han med sine musikdramaer ønskede at skabe en ny religion, inspireret af oldtidens mysteriereligioner, hvor kernen var livets to poler – kærlighed og død. Wagner var en kontroversiel person, der har inspireret både nazisterne og C. G. Jung. Han har drøje hug mod den kristne kirke, men der er mange kristne temaer i hans værker, foruden nordiske og buddhistiske.

Vi møder dæmoni og forløsning, Eros og Agape, tro og trolddom, tantrisk sex, Ragnarok og medfølelse. Især Nibelungens ring og Parsifal peger frem mod det 21. århundrede. Her går verden til grunde på grund af menneskets syndefald mod naturen. I Parsifal er der en løsning: Kun i kraft af medfølelse med alt levende kan vi redde den natur, vi selv har krænket.


Susan Skovborg Roed (født 1950) er mag.art. i filosofi. Hun har foruden digte udgivet en række filosofiske bøger, senest biografi- erne Gustav Mahler – gennem mørke til lys (2011) og Karen Blixen – det ødelagte selv (2014).