Thomas Uhre Fenger: Åbnes når jeg dør

Thomas Uhre Fenger: Åbnes når jeg dørThomas Uhre Fenger:
Åbnes når jeg dør

Udgivet: 2016
ISBN: 978-87-7528-881-6
Antal sider: 272
Pris: 250


Preben er netop gået på pension. Han bor i landsbyen Røvl ude i det vestlige Jylland og tilbringer et par timer dagligt på den lokale krostue sammen med fyraftenssjakket, en flok midaldrende og ældre mænd med deres vaner og jargon. De har deres særlige fællesskab, mens fjernsynet kører med speedway og røgen bølger og spillemaskinerne blinker, og de lokale nyheder og dramaer vendes og skylles ned.
Preben har en søfartskarriere bag sig. Sejlede langfart i container-flåden og oplevede den store verden. Han blev gift og fik datteren Louise. Men få år efter blev han skilt, og Preben bosatte sig i Yoko-hama. Louise blev hos moderen og den nye mand i Danmark og fik aldrig lov til at besøge Preben.
Nu er Louise voksen, og hun har det store ønske, at hendes far vil vise hende det land, hvor han boede i så mange år. Preben har også selv et behov for at gense Japan, og det ender med, at de to rejser under kirsebærtræernes blomstring, hvor der er allersmukkest.
Men Preben gemmer på en hemmelighed, som han aldrig har for-talt nogen, og heller ikke Louise. Derfor er der en aflåst skuffe, og i reolen en foret kuvert med påskriften ÅBNES når jeg dør.Thomas Uhre Fenger, født 1947
Cand.theol.
Har tidligere fået udgivet
Efterårsgensyn (2004)
Flakkerliv (2007)
Med dal og bakker fagre (2009)
Græsk lykke (2013)