Susan Skovborg Roed: Maria Magdalene

Susan Skovborg Roed: Maria Magdalene
Susan Skovborg Roed: Maria Magdalene
Udgivet: 2019
ISBN: 978-87-7528-952-3
Antal sider: 108
Pris: 185,00


Maria Magdalene var måske en prostitueret, der blev helbredt af Jesus for syv onde ånder. Under alle omstændigheder var hun den første, der mødte den opstandne Jesus. Hos gnostikerne er hun Jesu partner og en af hans disciple.

I oldtiden herskede der en strid mellem Peter og Maria Magdalene, fortæller gnostikerne. Skulle kristendommen følge Peters vej – kirkens vej, eller skulle den følge Maria Magdalenes vej – den indre, personlige vej til Gud – den kvindelige vej?

Maria Magdalene og den kvindelige vej belyses ud fra Bibelen og de gnostiske skrifter. Endvidere inddrages Thorsens Jesusfilm, Browns Da Vinci mysteriet og ”ny-gnostiske” bøger af Marianne Sorribes og Lars Muhl. Bogen forholder sig kritisk til disse bøger. Den er relevant for kønsrollerne i dag – og for forholdet mellem gnostikerne og kirken.


Susan Skovborg Roed (f. 1950) er mag.art. i filosofi og har foruden otte digtsamlinger udgivet en række filosofiske bøger, heriblandt Visdommen Sophia. En bog om det kvindelige (1996), Maria (2009) og ASPASIA OG HENDES TID – kvinden der bragte glæde og skønhed til det gamle Athen (2018). Hun har siden 2005 været katolik