Jonna Gisselbæk Svendsen: Brugt

Jonna Gisselbæk Svendsen: Brugt
Jonna Gisselbæk Svendsen: Brugt
Udgivet: 2020
ISBN: 978-87-7528-971-7
Antal sider: 84
Pris: kr. 160,-


Romanens titel kunne også være En datter får en mor eller En mor får en datter, for det er spændingsfeltet, da Bitten og Ilse møder hinanden i en genbrugsforretning. Bitten er gift med Evert. De vælger at flytte fra Jylland til København for at komme væk fra sorg og smerte, da deres datter på fire bliver dræbt ved en tragisk ulykke. I en genbrugsforretning møder Bitten nogle kvinder, som arbejder der. De har alle en historie, som de deler med hinanden, og Bitten bliver brugt og indviet i deres hemmeligheder.

En af kvinderne er en ung narkoluder, Ilse, som lever en kummerlig tilværelse på Vesterbro med sin mishandlede lillesøster, Laila.

Bitten opsøger Ilse i hendes lejlighed og bliver bekendt med hendes usle forhold, og at deres alfons, Rufus, er truende og voldelig.

En kanin i farvet ler, som står i genbrugsforretningens vindue, kommer til at spille en stor rolle for de meddelelser, Ilse sender til kvinderne i genbrugsforretningen. Da der også ligger narko i kaninen, kommer det til et opgør, hvor kvinderne må sige til og fra.

Bitten opdager, at Ilse spiller en stor rolle for hende, og hun påtager sig at få Laila på hospitalet. Ilse får en tid et hjem hos Evert og Bitten og senere i det kolonihavehus, parret har anskaffet sig. Her bor Bitten og Ilse sammen, mens foråret bryder frem, og de to kvinder får et tæt forhold og mærker, at de har brug for hinanden. Ilse får en computer og en printer og begynder at lære dansk, regning og historie. Hun bliver parat til et liv for sig selv, med andre unge, skaffer sig arbejde og en lille lejlighed.

Ilse hjælper Bitten i at udleve et lidenskabeligt forhold med en gammel kæreste, der midt i foråret dukker op ved kolonihavehuset.


Jonna Gisselbæk Svendsen (f.1947)

Først uddannet som børnehavepædagog og siden som bevægelsespædagog på Gotvedinstituttet.

Har arbejdet i mange år med voksne kvinder med Krop og Bevægelse og i denne forbindelse mærket kvindernes livserfaringer, som har inspireret til kvinderne i genbrugsforretningen i ”Brugt”.

Udgav sin første roman Er det farligt for lungerne at le? i 2016. En spændende roman om et gulnet kort, modstandskampen i Rold Skov og en moden kvindes kærlighedshistorie.

Forfatteren er også maler og har malet over emner som Johannes v. Jensen og Thit Jensen, Angst og Din indre Bolig foruden landskabsmalerier fra danske øer. Har udstillet flere steder.

Hjemmeside med malerier: www.jonna-gisselbaek.dk