Bent Iversen: Tiden i Weinheim

Bent Iversen: Tiden i Weinheim
Bent Iversen: Tiden i Weinheim
Udgivet: 2020
ISBN: 978-87-7528-982-2
Antal sider: SIDETAL (fra 2)
Pris: kr. 150,00


JUNI 1970. Jeg havde gået i skole hele mit liv.
Jeg forestillede mig at det måtte være nok, at jeg
nu skulle daske lidt rundt, møde mennesker
jeg ikke havde mødt før, se hvad der skete.

Men før jeg fik set mig om, var jeg på vej
til Tyskland for at arbejde på en fabrik.

Tiden i Weinheim er historien om en ung mand, der i sommeren 1970 tager til Weinheim for at arbejde på en fabrik. Han er lige blevet student, og han har ingen planer for fremtiden. Intet ønske om at fortsætte skolegangen, intet behov for at gå ind gennem en fabriksport og stille sig ved en maskine eller sætte sig på et kontor. Og alligevel er det det, han gør.
Han er i en by han ikke kender, blandt mennesker han aldrig har set før. Verden er ikke den vante og ligner ikke den han drømmer om. Men han er sikker på at en ny tid er på vej.
Han sidder på et kontor, han går i gaderne. Han er alene. Han har kun sine tanker, de følger ham overalt. Han synes dagene er ens, at alle siger det samme. Han savner latter og ord der ikke bare er høflige vendinger, han savner at snakke med en, hvor sandhed ikke blot er det modsatte af løgn. Han ved ikke hvor han er på vej hen, men han véd, at tiden i Weinheim en dag er forbi.


Bent Iversen f. 1950 har skrevet fire romaner: 40 formiddage (2015), Et skrivebord på Trøjborg (2017), Pludselig er alting længe siden (2018), Censorture (2020).