Lone Mikkelsen: Offervilje

Lone Mikkelsen: Offervilje
Lone Mikkelsen: Offervilje
Udgivet: 2023
ISBN: 978-87-94227-43-8
Antal sider: 216
Pris: 160,00 kr.


Offervilje foregår i 1913 i Paris
Martin forlader sin fødeby Randenge i det tyskbesatte Sønderjylland med sin violin under armen. Hans elskede Augusta er rejst til Paris for at prøve lykken som maler, og nu vil Martin finde hende. De to unge drømmer om, at alt kan lade sig gøre i Paris.

Men musikken og kontakten til en russisk violinlærer, Sokolov, der har egne planer for sin elev, binder på flere måder Martin, så eftersøgningen af Augusta efterhånden glider i baggrunden. Martin kommer med som vikar i Les Ballets Russes, der øver på Igor Stravinskijs Le Sacre du Printemps.

Ved uropførelsen den 29. maj 1913 sidder Martin i orkestret, da én af de største skandaler i det parisiske kulturliv finder sted. Borger­skabet oplever, at kaos og den totale opløsning af kunsten har indfundet sig på denne hede sommeraften. Endnu ved ingen, at der kun er kort tid til udbruddet af Første Verdenskrig.


Lone Mikkelsen, født 1954 i Århus, cand.mag. i musik og dansk. Siden sin debut som romanforfatter i 1998 har hun skrevet en lang række historiske romaner. Hun bor i Valby.