Lars Kærgaard: Hvornår er det for sent

Lars Kærgaard: Hvornår er det for sent
Lars Kærgaard: Hvornår er det for sent
Udgivet: 2024
ISBN: 978-87-94227-63-6
Antal sider: 270
Pris: 280,00 kr.


Lars Kærgaards debutroman fortæller om to vidt forskellige mennesker i slutfyrrerne med masser af levet liv i bagagen.

Martha er rundet af nøjsomheden på den midtjyske hede og lever udelukkende for sin kunst. Hendes virke er i Berlin, og hun må arbejde som tjener for lige akkurat at få det til at løbe rundt. Efter mange års stræben bliver hun opdaget og forfølger sin drøm i USA. Carls liv er jobbet i en stor, dansk bank, og han har succes. På en sjælden ferie havner han in the middle of nowhere på prærien i Texas og må modstræbende erkende, at der faktisk bor mennesker her, og at deres liv måske tilmed har mere mening end hans eget.

Tilfældet vil, at Martha og Carl mødes. Det sker i Red Rocks i Arizona. De forelsker sig og får mulighed for at bytte deres hidtidige livsbaner ud med et liv sammen i et kunstnerkollektiv i hippiernes højborg, San Francisco. Alt er godt og så måske alligevel ikke.

Romanen er en vedkommende fortælling om ensidig, altfortærende passion i kunst og karriere, om hovedkulds forelskelse midt i livet, om stedets metafysik og ikke mindst om frihed. Marthas og Carls liv skifter pludselig retning, men hvad er meningen med det hele, og hvornår er det for sent at få sig selv med?