Ny udgivelse: Per Vadmand: Elefanterne

Per Vadmand: Elefanterne
Per Vadmand: Elefanterne

Per Vadmands nye roman ”ELEFANTERNE – en krønike” er historien om fem studenter, der har bestået Filosofikum på Københavns universitet i 1967 og beslutter at mødes en gang om måneden til en elefantøl på kælderbeværtningen ”Det lille Apotek”, deraf bogens titel.
På ægte krønikevis følges disse fem personer deres partnere og efterhånden børn i periodiske nedslag gennem årene frem til årtusindskiftet 1999/2000, hvor broderskabet opløses på dramatisk vis. Bogen skildrer, hvordan de supplerer og støtter hinanden ud fra deres vidt forskellige sociale og intellektuelle forudsætninger – men også hvor de kommer til kort, fordi de i afgørende situationer ikke evner at gribe dem, der falder.


Forlagsredaktøren skriver: ”Manus er velskrevet med godt greb om det talte sprog i de mange replikker, hvor netop de tidstypiske vendinger fra de forskellige år er godt ramt … det er lykkedes fint med de antydningsvise sproglige individualiseringer i hovedkarakterernes replikker”.


Per Vadmand debuterede i 2003 med den anmelderroste Bag Døren, fulgt af bl.a. Manden der skrev breve 2005 og Tigerens Smil 2014.