Alle indlæg af wgh

Ny udgivelse: Bodil Bjerring: På træk

Bodil Bjerring: På træk
Bodil Bjerring: På træk

Digtsamlingen er en fortælling om forholdet mellem menneske og natur. Om en kvinde, der forlader sit hjem for at flyve med trækfuglene hen over et fjordlandskab, og om at vende tilbage til reden.

De 33 digte er opdelt i 5 dele, der tilsammen beskriver rejsen, og hvad hun, iklædt fuglekappen, oplever undervejs. 2 digte giver et lille kig ind i digtsamlingen.

1.
fjorden er hele verden
bredderne er pauser
i landskabet

motorsave
gummigeder
hegn og træer
vælter
ikke
dagen

2.
hun ser standfugle
og deres spisemødre

vælger fuglene
på træk

mærker at være
både her og der
på samme tid
hun er trækfugl
i fremmed land
er rejsende
i eventyr

låner historier
finder skjulte ord


På træk

Bogen er på 40 sider og koster 100 kr. inkl. moms. På træk udkommer den 7. april.
ISBN 978-87-7528-993-6

Ny udgivelse: Conny Boisen og Niels Breuner: Mennesker forgår himlen består

Conny Boisen og Niels Breuner: Mennesker forgår himlen består
Conny Boisen og Niels Breuner: Mennesker forgår himlen består

Et år med corona

En lyrisk-aktuel beskrivelse af et år med corona fra februar 2020 til og med januar 2021.

Teksterne er inspireret af haikudigte med den traditionelle struktur med en 5-7-5 stavelsesfordeling på tre linjer.

Samlingens tekster er delt op månedsvis og er i sig selv korte beskrivelser af hverdagens sansninger og stemninger, sådan som de er forekommet under corona-perioden i det år der er gået. Teksterne har stort set hele vejen igennem en tæt relation til det samfundsmæssige og nogle gange det helt aktuelle.

Det overordnede motiv er som tekstsamlingen titel siger det: Mennesket kan rammes af en pandemi, hvor døden hele tiden spiller en væsentlig rolle, mens det bestandige i hvert fald i øjeblikket er himlen eller naturen. Naturen inddrages gennem fotografier af himmel og skyer som danner baggrund for digtene.

Sind sind samfundssind
trækker fællesskabet ind
kys dog ej min kind

Corona er som
den lussing man frygter men
måske aldrig får

Øl pølser og is
jeg keder mig i min mund
coronakilo


Mennesker forgår himlen består

Bogen er på 428 sider og koster 320 kr. inkl. moms. Mennesker forgår himlen består udkommer den 29. marts.
ISBN 978-87-7528-994-3

Ny udgivelse: Erik Helger: Til PAUSEN

Erik Helger: Til PAUSEN
Erik Helger: Til PAUSEN

Til PAUSEN består af 44 digte, der enkle og komplekse i mulige og umulige retninger, forsøger at sammenflette hørelse og syn.

overfladerne
der groede på
den bøjelige kujons
ubeslutsomheder

var gået hen og blevet
ugelange
og hastigt
uhelbredelige


Til PAUSEN

Bogen er på 48 sider og koster 120 kr. inkl. moms. Til PAUSEN udkommer den marts 2021.
ISBN 978-87-7528-991-2

Ny udgivelse: Jens Michael Høy : Lad verden falde til ro

Jens Michael Høy : Lad verden falde til ro
Jens Michael Høy : Lad verden falde til ro

En tandlæges endeligt

Bogen indeholder en række tekster i form af små noveller eller nedslag i en fiktiv person ved navn Oluf Fløites liv. Han er tandlæge og står ved kanten af sin professionelle tilværelse på vej til pensionen. Han beslutter at gøre boet op, både de positive sider, men så sandelig også de negative. Det er en slags skrifte over et langt liv i “mundhulens tjeneste”, og der lægges ikke fingre imellem. Han rejser ud i verden for at lære sig selv at kende i andre relationer end den faglige og får lidt efter lidt et større perspektiv på sin egen eksistentielle plads i helheden. Der er beskrivelser fra hans barndom med svigt og forvirring. Fra hans ungdom med forelskelser og sorg og fra hans lange liv som tandlæge, hvor han gentagne gange render ind i vanskeligheder, som synes uoverstigelige. Han kommer i fængsel højt oppe i Nordnorge, men genvinder sin tillid til livet ved i mange år at arbejde som distriktstandlæge i Grønland. Han bliver gift og skilt adskillige gange. Som sagt: det er en spændende historie denne bog udfolder.”


Lad verden falde til ro

Bogen er på 312 sider og koster 260 kr. inkl. moms. Lad verden falde til ro udkommer den primo marts 2021.
ISBN 978-87-7528-983-7

Ny udgivelse: Nina Pratt: AMYGDALA

Nina Pratt: AMYGDALA
Nina Pratt: AMYGDALA

18-årige Cilia havde aldrig skænket sin alder en tanke, før hendes mor bliver diagnosticeret med Alzheimers – en sygdom, hun selv har høj risiko for at arve. Alt imens bliver veninderne fra gymnasiet tættere med hinanden, end de er med Cilia, og der går ikke længe, før de slår op med hende. I flugt fra ensomheden møder hun Ingrid, som viser hende en helt anden måde at være ung på – men hvad skal der egentlig til for, at man føler, at man er præcist, hvor man skal være?

”Jeg kunne ikke mærke det på hende. At hun var syg,” sagde Ingrid, da vi var installeret foran tv’et.
”Det skal du nok få lov til. Det kommer i bølger.”
Farlige Forbindelser blev vist på TV3. Den var netop begyndt, og jeg forsøgte at sælge den til Ingrid, men hun kendte godt til historien. De havde gennemgået romanen i fransk engang.
”Den film er lige dig, hva’?” havde Ingrid grint, og jeg prøvede at nedtone min fascination, men jeg indtog hver scene med iver. Det franske aristokrati før revolutionen, pompadourfrisuren, korsetter og brede skørter. Jeg prøvede at forstå forbindelsen mellem den sex, jeg havde oplevet, og dét jeg så glimt af i film. Afstanden skuffede mig.”


AMYGDALA

Bogen er på 328 sider og koster 230 kr. inkl. moms. AMYGDALA udkommer den 3. marts 2021.
ISBN 978-87-7528-990-5

Ny udgivelse: Pia Stausholm Nielsen: Mennesket kan tale til Gud i livets lyst, i sorgfulde nætter

Pia Stausholm Nielsen: Mennesket kan tale til Gud i livets lyst, i sorgfulde nætter
Pia Stausholm Nielsen: Mennesket kan tale til Gud i livets lyst, i sorgfulde nætter

Om kristen bøn

Denne bog handler om kristen bøn. Om Fadervor, om forbøn, om Jesusbønnen, om hjertebønnen.
Undervejs i bogen får Søren Kierkegaards tanker om bøn en vis opmærksomhed blandt andet på grund af hans fuldkomment unikke tilgang til bøn og ikke mindst til bøn uden ord, til kontemplativ bøn.

Kierkegaards geniale bud på, hvad Guds nærvær i stilheden går ud på, er en nytolkning af kontemplativ bøn, der rammer direkte ind i vor tid, hvor vi undertiden bekymrer os i en grad, så vi slet ikke er i stand til at være nærværende i nuet og til at tage imod det.

Et menneske, der beder så intenst, at Gud kommer til orde – det indfældes i tilværelsen med en glæde og en kærlighed, der er så dyb, at den må stamme fra glædens og kærlighedens ophavs eget hjerte.

Her har mennesket ikke alene lært Gud at kende, men er selv blevet kendt af Gud.

Det har i Gud fået en livsven, en livskammerat, som svenskeren Owe Wikström er inde på det.

Vejen til Gud i stilhed er der i dag spejlinger af i den danske folkekirke i form af stillegudstjenesterne, retræterne og pilgrimsvandringerne, som breder sig som et frodigt, kristent livsrum med rødder dybt tilbage til de bibelske enkeltpersoners mystiske oplevelser og bønner, til ørkenfædrenes og ørkenmødrenes og klostrenes bønsliv gennem middelalderen og videre frem.

Der er veje til dyb, dyb fred. Fred med mig (dig) selv, fred i Gud, fred midt i det ræs, tilværelsens hamsterhjul undertiden kan forekomme at være.


Mennesket kan tale til Gud i livets lyst, i sorgfulde nætter

Bogen er på 304 sider og koster 298 kr. inkl. moms. Mennesket kan tale til Gud i livets lyst, i sorgfulde nætter udkommer den 5. marts 2021.
ISBN 978-87-7528-985-1

Ny udgivelse: Lena Krogh Bertram: Blå sol

Lena Krogh Bertram: Blå sol
Lena Krogh Bertram: Blå sol

BLÅ er digte, der viser hverdagens sansninger og stemninger, således som vi alle kender dem. Sansningerne hentes ofte med udgangspunkt i naturen, naturidyllen – eller naturidyllen spoleres – mens stemninger udvindes i forholdet mellem mennesker.

Undervejs er der smukke og kontrastfyldte stemninger og sansninger, der drejes rundt i en række sproglige vendinger, der udvider vores billeddannelse, således at perspektivet bliver helt overraskende og anderledes og med et strejf af blid ironi.


Blå sol

Bogen er på 76 sider og koster 160 kr. inkl. moms. Blå sol udkommer den 4. marts 2021.
ISBN 978-87-7528-986-8

Ny udgivelse: Jytte Lund Larsen: Bliv ven med din skriveblokering

Jytte Lund Larsen: Bliv ven med din skriveblokering
Jytte Lund Larsen: Bliv ven med din skriveblokering

– En guide til skriveprocessen

Bliv ven med din skriveblokering henvender sig til dem, der interesserer sig for at lære om de psykologiske mekanismer bag årsagerne til skriveblokering. Med indsigt i teorier kan man igen komme til at skrive.
Ved hjælp af cases kommer bogen rundt omkring følelser, tanker og handlinger, der kan være årsag til en blokering.

Det handler om at betragte skriveblokering som en ven, hvilket kan være svært, hvis man betragter en blokering som en fjende. Bogen er netop en guide til skriveprocessen, og bogens øvelser hjælper dig med at opløse de mentale barrierer, så du kommer i gang med skriveprocessen igen, når du laver bogens øvelser.
Efter hvert kapitel er der plads til at skrive, hvad du fik ud af kapitlet.


Bliv ven med din skriveblokering

Bogen er på 60 sider og koster 199 kr. inkl. moms. Bliv ven med din skriveblokering udkommer den 8. februar 2021.
ISBN 978-87-7528-988-2

Ny udgivelse: Torsten Tranum Rømer: Skyggerosen

Torsten Tranum Rømer: Skyggerosen og andre fortællinger om Jan
Torsten Tranum Rømer: Skyggerosen
Jan er en mand, lige så normal og lige så unormal som de fleste andre. Hans liv er ikke helt let, men heller ikke meget svært. Og så er Jan sky af natur, selvom han egentlig ret godt kan lide mennesker.

Jan og Ole følges ad gennem barndommen, men i løbet af gymnasietiden, i slutningen af tresserne, glider de fra hinanden, og Birthe dukker op. Efter gymnasiet forfølger Jan drømmen som roer, mens Ole opfyldes af revolutionære tanker.

I de ni noveller, der kan læses separat, og som tilsammen udgør en fortælling om Jan, hører man også om en ekspræsident fra Latinamerika, en brugsuddeler fra Vangede, og om hvordan Jan som ældre gymnasielærer lægger en overraskende plan for at hjælpe en elev i knibe.

Skyggerosen og andre fortællinger om Jan, handler om medgang og modgang, kærlighed og ensomhed, kamp, sejr og nederlag samt om at overlade roret og gribe det igen. Jan og de andre personer som indgår i fortællingerne både skaber og griber omstændigheder der har betydning for deres liv, præget af omgivelserne, og den tid de lever i, og som ofte fører til en uventet drejning.

»Aldrig mere?«, spørger jeg da vi siger farvel i døren.
»Måske«, svarer Ole og smiler vemodigt. »Nogle ting kommer ikke igen«, tilføjer han så. Hans hånd hviler på den afskallede dørkarm. Sådan stod han også når jeg skulle hjem efter at vi havde leget, dengang i Vangede.
»Hvis ikke, må du have det godt«, siger han så tøvende.
»Det må du også«, svarer jeg og afrunder: »Barndommen kan ingen tage fra os«.
Ole nikker. »Det er rigtigt, Jan. Det er sådan det er«.


Skyggerosen

Bogen er på 104 sider og koster 150 kr. inkl. moms. Skyggerosen udkommer den 4. februar 2021.
ISBN 978-87-7528-981-3

Ny udgivelse: Susan Skovborg Roed: Suzanne Brøgger

Susan Skovborg Roed: Suzanne Brøgger
Susan Skovborg Roed: Suzanne Brøgger

– Eros’ forvandlinger

Om denne bog skriver Suzanne Brøgger i en mail til forfatteren den 28. september 2020:
”Det er mig en dyb glæde og tilfredsstillelse at læse din bog. Så velgørende, at du kender til den store Eros’ kraft og forvandlingsmuligheder. Det er jo det stof, jeg har arbejdet med hele mit liv – at samle det, der er splittet og adskilt i vores kultur, krop og ånd, uden at nogen for alvor har opdaget det, foruden dig. Du er den eneste. Ære være dig!”

Suzanne Brøgger er den tredje i en trilogi om kvinder, der forener sanselighed og ånd, hvor de to første var Aspasia og hendes tid (2018) og Maria Magdalene (2019). Vi følger Suzanne Brøggers forfatterskab fra debuten Fri os fra kærligheden (1973) og til i dag – en bevægelse, der begynder med fri sex og porno og slutter med en tilværelse baseret på religiøsitet – jødisk-kristen Zen.

““Nu vil jeg sige jer hvordan det er bedst at leve.
Det er bedst at være ligesom en fisk i vandet,
eller som en fugl i luften. Det er bedst at være
i bevægelsen…””


Suzanne Brøgger

Bogen er på 132 sider og koster 200 kr. inkl. moms. Suzanne Brøgger udkommer den 20. januar 2021.
ISBN 978-87-7528-984-4