Ny udgivelse: Kathrine Rosamunde: Ræv mildes ned

Kathrine Rosamunde: Ræv mildes ned
Kathrine Rosamunde: Ræv mildes ned

’Ræv mildes ned’ er Kathrine Rosamundes første digtsamling.

Den er en hæsblæsende og gådefuld rejse ind i kærlighedens veje og afveje.

Prologen (vild)leder os i første omgang hen mod en klassisk stereotypisk køn og kønsrolle forståelse: ’Ti ti ti kvinde/se til/og lad fare’. Men som digtenes lyriske rum skrider frem, afsløres det, at prologen må være en slags indledende sarkastisk kommentar til kvindens traditionelle rolle i parforholdet, for digtsamlingen er alt andet end kønsstereotypisk.
Det jeg, der taler, bevæger sig mellem anråbelser, overvejelser, besværgelser, sødme, erklæringer, selvbevidsthed, spørgsmål, op- og /nedture, henrykkelse, sammenbidthed og humor; alt i alt en persona, hvis karaktertræk og sammensathed fremtræder tydeligt.

Digtene er appellerende og legende, og man spekulerer over, om den ræv, der henvises til i titlen, også tæmmes, eller om den mon formildes, eller sker der måske noget helt tredje?


Ræv mildes ned

Bogen er på 46 sider og koster 140 kr. inkl. moms. Ræv mildes ned udkommer den 1. oktober 2020.
Illustration: Ida Aastrup
ISBN 978-87-7528-960-1