Ny udgivelse: Jan Marsfeldt: Viceværten

Jan Marsfeldt: Viceværten
Jan Marsfeldt: Viceværten

Noget frygteligt er kommet ind i huset! Det er kommet ind efter uvejret. Aner ikke, præcis hvad det er – eller hvor det er. Min fornemmelse siger mig, det skjuler sig i kælderen. Hvorfor skal det lige være der? Hader, det er der!

Sådan begynder viceværtens bange anelser. Han er en ældre mand, der tidligere har døjet med psykisk sygdom, men er nu i formentlig bedring. Imidlertid begynder der at ske sære og uforklarlige ting i ejendommen, som kun viceværten tilsyneladende oplever. Han frygter derfor at havne i sin gamle tilstand, hvor virkelighed og fantasi smelter sammen. Sidste gang gik det jo galt …

Han bor med sin kone i ejendommens øverste etage. De øvrige seks lejligheder er alle udlejet til mennesker af meget forskellig karakter og baggrund, hvilket selvfølgelig skaber mange indbyrdes konflikter. Efterhånden som fortællingen skrider frem, viser det sig, at viceværten ikke er alene om at skjule sin mørke fortid. Både lejerne og huset selv gemmer også på dystre hemmeligheder, der gradvist udvikler og indvikler sig.

Oven i det, har viceværten kommunens djøf’ere rendende i tide og utide, da kommunen pålægger ham at lave en separation af spildevand og regnvand. Dette indebærer, at kommunens folk er nødt til at lægge nye rør ind i bygningens kælder – hvilket viceværten for alt i verden vil undgå, da han frygter at kælderens mange hemmeligheder vil blive afsløret.


Viceværten

Bogen er på 616 sider og koster 350 kr. inkl. moms. Viceværten udkommer den 1. august.
ISBN 978-87-94227-76-6