Ny udgivelse: Marie Lenstrup: Enketanker

Marie Lenstrup: Enketanker
Marie Lenstrup: Enketanker

– til trøst, spejling og refleksion

Enketanker er en samling af korte, intense tekster, der følger forfatteren Marie Lenstrup før, under og især efter hendes mands tidlige død efter år med kronisk sygdom. Bogen samler øjeblikke, tanker og ord, som stadig står dugfriske for hende. Læseren bliver lukket ind i forfatterens private rum, men således at hendes tanker og følelser omkring hendes mands sygdomsforløb og død løfter sig op over og ud af de helt private rammer og bliver almene udtryk for dybe, fælles erfaringer.

Hvert nedslag består af en slags haiku, den ultrakorte japanske poesiform, og en prosatekst på nøjagtig 100 ord. Det kan lyde som en spændetrøje, men det bliver til en tryg og fast ramme for at udtrykke tanker og følelser uden forbehold og uden lange forklaringer.

Teksterne går lige til kernen og vil tale direkte til andre, der har oplevet en miste en, der stod dem meget nær. Der er fællesskab i sorgen, og der er håb om heling i at se en anden efterladt rejse sig og pege fremad, også selv om tiden ikke læger alle sår.

Enketanker giver med rå ærlighed et ægte billede af sorgen og alle de virkelige følelser, der findes på enkelivets vrangside … Bogen har vores varmeste anbefaling til dem, der i sorgen kan bruge trøst og genkendelse, der er ærlig og ægte.
Mia Marker Forsling og Zarah Vedel Høst, Pårørendepsykologerne


Enketanker

Bogen er på 76 sider og koster 180 kr. inkl. moms. Enketanker udkommer den 1. september.
ISBN 978-87-94227-70-4