Ny udgivelse: Kåre Gøtzsche: Eskapisme

Kåre Gøtzsche: Eskapisme
Kåre Gøtzsche: Eskapisme

Den gode pige hylder den politiske ishockeyspiller og hans raketmand – eskapistiske digte og noveller

Digt- og novellesamlingen består af 23 tekster.

Indledningsteksten ”Den gode pige hylder den politiske ishockeyspiller og hans raketmand” er en dokumentar, der blandt andet beskriver en nordkoreansk pige, der hylder præsident Putin og lederen af den Nordkoreanske folkerepublik Kim Jong-un i hovedstaden Pyongyang i 2024 i forbindelse med førstnævntes venskabsbesøg i Nordkorea. Begge diktatorer er efterlyst for forbrydelser mod menneskeheden i de vestlige demokratier og kan af samme årsag ikke rejse frit.

Den festlige stemning, imens de to sortklædte autokrater skridter ungdomspatrioterne af, beskrives med brug af diktaturernes retoriske propagandamaskine sat op imod det faktum, at de har magten baseret på folkets frygt camoufleret bag balloner flag hyldestråb nationalmelodier parader og loyale generaler plus en stærkt lydhør pressedækning og et stærkt militær og gerne en krig til at aflede opmærksomheden fra, at de ikke kan afgive magten.

Set i lyset af det i dag voksende politiske økonomiske militære samarbejde imellem verdens autokratier på tværs af politisk og religiøs observans, er dokumentaren en aktuel påmindelse om de meget stærke kræfter, der i dag er i gang med at infiltrere og svække de vestlige demokratier. Ikke hyggelig læsning, men ikke desto mindre en aktuel iagttagelse af to af vor tids mest berygtede diktatorer i en stadig mere broget politisk økonomisk verdenssituation.

Eskapisme i form af folkets glade hykleri for diktatoren efterfulgt af den momentant gale skuespiller Klaus Kinskis kategorisk afvisende imødekommenhed omkring sit Jesus Christus-show og John & Yokos fredshappening på Hotel Hiltons tyvende sal i 1969 er efterfulgt af Orangutangens bevidsthedsflugt i abeburet, Donald Trumps utopiske retorik, Pensionistens hang til fugleskræmslets personlige charme, Sneglens bløddyrsoplevelser, Bipersonernes primitive budskab, inkarnerede matematikeres formler, Reklamens moppesucces, Nostalgisk tilbageblik på 1960’ernes realiteter efterfulgt af nationalsangen ”Islands tusind år” sunget af en desperat mand på Island hængende udover klippen i sit reb, der er seks meter for kort.

Mee Too handler om afsporede personers dagdrømmeri i fængslet, portrættet af den dekadente kvinde om en kvindes hang til det forbudte, portrættet af en karismatisk realityshowdeltager om skønhedens forgængelighed, ”Englen” om noget der minder om ”Dødens Andeskondor” og herfra og til teksterne omsider slutter i bogen fortsætter en eller anden form for bidende eskapisme i de digteriske tekster. God fornøjelse.


Eskapisme

Bogen er på 58 sider og koster 150 kr. inkl. moms. Eskapisme udkommer den 30. september.
ISBN 978-87-94227-83-4