Steen Andersen [Forfatter]

Steen Andersen

Steen Andersen


Biografi

Steen Andersen, f. 1946

Steen Andersen debuterede i 1974 med digtsamlingen Vejrlanser gennem årstider, har yderligere 17 udgivelser bag sig og har foruden på Attika udgivet på forlaget Vinten og på Frydenlund samt på Paragon Publishing i England (egne oversættelser af digte).

Steen Andersen er cand. mag i engelsk og dansk og var lektor ved Køge Gymnasium indtil 2017 og har tillige arbejdet som forlagskonsulent ved forlaget Lindhardt og Ringhof. Forfatterskabet er primært digtsamlinger. Seneste digtsamling Drømmehusene udkom i 2018 på Attika. Digtene åbner en verden for læseren, hvor spillet mellem drøm og virkelighed er fuld af overraskende paradokser, som rokker ved læserens vante opfattelser af verden.

I 2015 udkom Aksel Sandemose-monografien Nye forbindelser på Attika. Steen Andersen har skrevet mange artikler om Aksel Sandemose i tidsskrifter, og han har bidraget med digte, noveller og kronikker i dagblade, ugeblade, tidsskrifter og antologier i Danmark, Norge, Sverige og USA.

Steen Andersen er medlem af Forfatterforlaget Attikas bestyrelse, 1979-1998 og igen fra 2013; administrator for Forfatterforlaget Attika 1979-1982. Han var medlem af styrelsen i Dansk Forfatterforenings Lyrikergruppe 1982-89. Steen Andersen er desuden siden 2008 bestyrelsesmedlem i Aksel Sandemose Selskabet.

I 1999 modtog Steen Andersen Limfjordsegnens Litteratur Samvirkes Pris.

Udgivelser