NY UDGIVELSE: Susan Skovborg Roed: Nøkkerosernes sang

Susan Skovborg Roed: Nøkkerosernes sang
Susan Skovborg Roed: Nøkkerosernes sang

– årstidsvandringer i Botanisk Have, digte og billeder

”Dyndkongens datter blev født i en nøkkerose, hvis rødder er rodfæstet i dyndet. Derfor har hun en dobbelt natur – en smuk og en grim. Lige som indernes lotus forener hun lyset og mørket, livet og døden – kinesernes Yin og Yang, der smelter sammen i Tao”

Nøkkerosernes dam er centrum i denne digtsamling af Susan Skovborg Roed, der har besluttet at gøre sit regnskab op, mens hun vandrer i Botanisk Have i København. Gennem et år – fra januar til advent og jul – følger hun, hvordan de skiftende årstider og livets faser fødes af hinanden. Vi møder vinterens kulde med de første vintergækker, forårets overdådige blomstring med røde rhododendron fra Himalaya, sommerens fylde med de første bær og efterårets kobberrøde farver, der afslutter kredsløbet.
Undervejs er der taoistisk livsfilosofi og græske myter, der knytter sig til de skiftende årstider.


Nøkkerosernes sang

Bogen er på 72 sider og koster 190,00 kr. inkl. moms. Nøkkerosernes sang udkommer den 6. april 2020.
ISBN 978-87-7528-962-8