Ny udgivelse: Vidnesbyrd om livet med Corona af Jytte Lund Larsen

Jytte Lund Larsen: Vidnesbyrd om livet med Corona
Jytte Lund Larsen: Vidnesbyrd om livet med Corona

31 digte skildrer tiden fra 11. marts – 11. april 2020. Hvad sker der med vores reaktioner, når der sker brud på både vaner og tænkning? Det drejer sig ikke kun om det enkelte individ og dets familie.
Nej, det drejer sig om hele jordkloden, hvor vi kan se, at hele verden bløder på grund af en pandemi, der startede i Kina. Vi lærer om, hvordan vi skal vaske hænder, holde afstand og hoste i ærmet.
Vi kender ikke denne usynlige virus og ved ikke, hvordan vi skal tackle den. Der opstår nye fællesskaber med musik, hvor vi er ”sammen, men hver for sig”. Grænserne er lukkede og himlen er klarere, for flyene står jo i en eller anden lukket lufthavn. Politisk skal der udvises handlekraft, når der skal vedtages hjælpepakker. Hvorfor bærer vi ikke maske i Danmark, når man gør det andre steder i verden? Vi får et helt nyt ordforråd, og vi taler om, hvordan det var før Corona.
Alligevel går livet videre. Fuglene synger, bøgetræerne springer ud og havet er blåt. Vi finder gamle puslespil og Højskolesangbogen frem. Vi savner frisøren, biblioteket og restauranter, men vi finder alternativer.
Netop i disse dage er det 80 år siden, at krigen brød ud. Fra litteraturen kender vi også fællesskaber fra den tid, hvor der opstod et enestående sammenhold. Vi holder også sammen globalt, når vi skal stå sammen og med fælles styrke nedkæmpe Corona.


Vidnesbyrd om livet med Corona

Bogen er på 40 sider og koster 145,- kr. inkl. moms. Vidnesbyrd om livet med Corona udkommer den 1. maj 2020.
ISBN 978-87-7528-967-9