Ny udgivelse: Viveca Tallgren: Mor ordner tænder far er på rejse

Viveca Tallgren: Mor ordner tænder far er på rejse
Viveca Tallgren: Mor ordner tænder far er på rejse

Mor ordner tænder far er på rejse er en selvbiografisk roman, der tager udgangspunkt i jegfortællerens forældre og deres dramatiske skilsmisse i New York. Som nybagt tandlæge skal moderen deltage i et tandlægekursus i New York, og faderen følger med hende. Da de går en tur i Central Park afslører han, at han ikke følger med hende hjem til Finland, fordi han skal flytte til Mexico sammen med en god ven, spanieren Alexis. Moderen kommer alene hjem til datteren, der kun er fem år.
Den tabuiserede årsag omtales aldrig.

– Du skal bare sige, at far er på en lang rejse, får datteren at vide. Moderen kæmper selv for at få orden på sin tilværelse i Helsingfors, men også hun længes bort fra Finland, og det bliver datterens skæbne.

Romanen er delt op i to dele, hvor første del handler om forældrenes skilsmisse og fortællerens opvækst i Helsingfors, Finland. Anden del handler om hendes flytning til USA og Danmark og de vanskeligheder det indebar at være finlandssvensk indvandrer.


Viveca Tallgren er født og opvokset i Helsingfors og kom til Danmark i begyndelsen af 60’erne.
Hun er cand.phil i spansk og arbejder pt. som forlægger.
Hun har udgivet bogen El temor al dios Pan (Frygten for guden Pan) om receptionen af Fernando Arrabal, Tango for én, en samling fortællinger om at rejse alene som kvinde samt flere undervisningsbøger til spansk. Mor ordner tænder far er på rejse er hendes debut som romanforfatter.


Mor ordner tænder far er på rejse

Bogen er på 124 sider og koster 180 kr. inkl. moms. Mor ordner tænder far er på rejse udkommer den 25. maj 2020.
Omslagsdesign: Sigrún Gudbrandsdóttir
ISBN 978-87-7528-968-7