Ny udgivelse: Yrsa Dunvad: Den lille bog om det skrøbelige liv

Yrsa Dunvad: Den lille bog om det skrøbelige liv
Yrsa Dunvad: Den lille bog om det skrøbelige liv

Anmeldelse af Kirsten-Marie Hedeland, Tekstforfatter, Kunstanmelder ved Kunstavisen og TV Programvært på Kultur-Kanalen

En kunstners maleri og poesi

Kunstner Yrsa Dunvad giver rigtig meget af sig selv i bogen ”Det skrøbelige liv”, hvor hun åbner sit hjerte og giver sine tanker frit spil. Hun viser os en oprigtighed og en hjertelighed i det skrevne ord og det er tydeligt, at mærke at det har en stor betydning for hende. Hun nyder at kunne videreformidle sine refleksioner over livet og døden og alt derimellem.

Verden er i dag bygget op af stress og jag og for alt for mange mennesker går livet for stærkt. Pludselig kan det hele være slut og man nåede ikke, at nyde mens tid var. Man skal ikke vente med at nyde livet. Det er her nu og venter kun på, at vi griber dagen og omfavner alt ved den.

Det er ikke stor og prangende lyrik, men refleksioner over livet, der lige rammer essensen i øjeblikket.

Yrsa har en nysgerrighed på livets nuancer og hun suger til sig, fordøjer, beskriver, føler, sanser og reflekterer over hverdagens øjeblikke, der hvor hun har lyst til, at tilføje noget, uden at hun kan forklare hvorfor, men der synes at være en mening med, at beskrive uden at forklare. Yrsas måde at bruge sproget på har en meget fin kobling til hendes poetiske malerier. I deres ligheder bliver de flettet sammen, så meningen opstår. Vi ser ind bagved den umiddelbare oplevelse af de glæder og udfordringer livet giver os mennesker. Med en klar fornemmelse af lys og med en skøn menneskelig tilgang, der får os til at lande blødt med begge ben på jorden.

Jeg kan kun varmt anbefale Yrsa Dunvads bog ”Det skrøbelige liv”.
Stemningen i bogen er harmonisk, rolig og sansemættet.


Den lille bog om det skrøbelige liv

Bogen er på 32 sider og koster 120 kr. inkl. moms. Den lille bog om det skrøbelige liv udkommer den 8. august.
ISBN 978-87-94227-32-2