Ny udgivelse: Kåre Gøtzsche: Glad Lidt Radioaktiv Enke

Kåre Gøtzsche: Glad Lidt Radioaktiv Enke
Kåre Gøtzsche: Glad Lidt Radioaktiv Enke

Og Andre Sporadisk Nedsmeltede Digte

Digtsamlingen er sidste værk i Kåre Gøtzsches trilogi – Robotternes Revolution Og Andre Sporadisk Robotinfiltrerede Digte // Eventyret om Raketmand Thor Og Andre Lapidariske Noveller // Glad Lidt Radioaktiv Enke Og Andre Sporadisk Nedsmeltede Digte – alle tre bøger udgivet i år 2022. Fortid, nutid og fremtid møder hinanden på overraskende vis i trilogiens tre samfundskritiske værker, hvor der består et stærkt slægtskab i beskrivelsen af moderne teknokrater i et teknologisk domineret samfund, hvor en ny saglighed synes at regere, med bizarre menneskelige sandheder, forurening, plastic, computer, raketter, robotter, maskiner og lysten, der driver værket for dyr, planter, farlige humanoider og lyslevende mennesker i en ret barok verden. Alt sammen beskrevet i en række korte tekster i en levende nøgtern realistisk komprimeret moderne stil.

Trilogiens sidste bind digtsamlingen Glad Lidt Radioaktiv Enke Og Andre Nedsmeltede Digte består af 57 digte. Fokus stemming og vinkel skifter. Bizarre menneskelige sandheder blandes med kolde videnskabelige kendsgerninger i konkurrence med nogle gange lyriske stemninger og indimellem lidt uvirkelige korte historier: En nedsmeltet atomfysiker mindes af hans nu efterladte påfaldende muntre og frigjorte enke. En pragmatisk sandhed åbenbares i “kvinder skal ses på film” tilfældigvis efterfulgt af en beskrivelse af en succesfuld dansk-fransk skuespillerinde fra 1960’erne med stor filmpatina. I den modsatte ende optræder dagligdags beskedne Manja fra Ordrup, en musikalsk kats præferencer, lyrikken i vor grøn-energi-natur og Romeo og Julie version 14. To kendte sværvægtere i international politik optræder let genkendeligt i digtet “politologiens dinosaurer”. Overraskende aliens blandt jordboer, folks problemer, haute couture i det moderne samfund, taxachaufførens hemmelighed, fanfare for den almindelige mands mandag og mange flere hel og halv realistiske historier som for eksempel “Surrealistiske Sirener i skyen” afsluttes til sidst af “Castrum doloris”.


Glad Lidt Radioaktiv Enke

Bogen er på 120 sider og koster 160 kr. inkl. moms. Glad Lidt Radioaktiv Enke udkommer den 18. november.
ISBN 978-87-94227-36-0