Ny udgivelse: Hans Kragh-Jacobsen: Englemælk

Hans Kragh-Jacobsen: Englemælk
Hans Kragh-Jacobsen: Englemælk

Englemælk handler om en drengs forsøg på at finde sin rolle i en verden af modsætninger og skjulte sammenhænge.

Storebror Jakob og lillebror Mikkel er på ferie på togstationen, hvor deres morfar er stationsforstander – og postmester. Morfar har to kasketter og holder på, at der skal være orden i alting. Vi er i 1950’erne på Midtsjælland, hvor andre skikke hersker end i byen. De fastlagte ritualer som at holde mørkning og drikke tordenkaffe er et dyk tilbage i en gammel verden. Den påholdende morfar vil ikke bruge penge på noget, men laver alting selv. Jakob gør oprør mod morfars nærighed, og irriteres desuden over Mikkel, der altid skal møve sig ind. Jakob føler sig bundet af altid at skulle være den store og fornuftige. Han får dog en fornemmelse af frihed, da han skal køre med banearbejderen Heltby, hvis ansigt er halvt efter en kræftoperation.
På skinnecykel skal Jakob med den skæve mand ud at samle lorte op fra togskinnerne. Her drikker Heltby en hvid drik, som han selv brygger af vilde planter. Heltby kalder drikken sin englemælk, der får ham til at bryde ud i frække råb. Jakob smager og råber med. Udover drikken kan englemælk betyde forskellige ting – blot de er hvide. Det gælder fra Heltbys hvide kat til det knoglehvide fantom-lokomotiv, som Heltby påstår kører forbi om natten, og som kun udvalgte kan se. Er Jakob en af dem?


Englemælk

Bogen er på 180 sider og koster 220 kr. inkl. moms. Englemælk udkommer den 13. oktober.
ISBN 978-87-94227-30-8